Paras luottokortti 2023 – suuri vertailu

Saastovinkit

Updated on:

Mikä on paras luottokortti?

Mikä on paras luottokortti vuonna 2023? Keräsimme yhteen kuusi parasta vaihtoehtoa.

Luottokortti on modernin elämän keskeinen työkalu, joka antaa joustavuutta taloudelliseen suunnitteluun sekä mahdollisuuden tehdä hankintoja myös silloin, kuin käteisvarat ovat väliaikaisesti vähissä. Luottokortti on käytännössä eräänlainen laina, jonka pankki myöntää kortin haltijalle.

Luottokortin lukuisat edut eivät rajoitu ainoastaan talouden suunnitteluun, vaan se tarjoaa myös turvallisuutta. Jos luottokortti katoaa tai varastetaan, voit sulkea sen helposti joko verkkopankissa tai luottokorttiyhtiön tai pankin asiakaspalvelussa. Useat luottokortit tarjoavat myös lisäetuja, kuten ostoturvan, matkavakuutuksen tai bonusjärjestelmän.

Nämä edut ja hyödyt tekevät luottokortista monipuolisen apuvälineen niin arjessa kuin hätätilanteissa, kun tarvitset nopeasti likviditeettiä.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kuutta suosituinta luottokorttia, sekä niiden hyviä ja huonoja puolia. Jos olet harkinnut luottokortin hankkimista, olet tullut oikeaan paikkaan.

Muista kuitenkin, että luottokortti ei ole loputtoman rahan lähde, vaan käytä luottoa vastuullisesti. Liiallinen luottokortin vinguttaminen voi johtaa suurin taloudelsiiin ongelmiin.

Mitä ottaa huomioon luottokortin valinnassa?

Luottokortin hankkiminen on suuri taloudellinen päätös, ja se tulisi tehdä ainoastaan huolellisen harkinnan jälkeen. Aivan ensiksi kannattaa pohtia, millaisia tarpeita ja tavoitteita sinulla.

Jos matkustat usein, kannattaa harkita korttia, joka tarjoaa matkavakuutuksen, bonuksia kuten lentopisteitä tai pääsyn lentokenttien loungeihin. 

Etujen lisäksi on tärkeää huomioida myös luottokortin kustannukset. Kustannuksia ovat muun muassa korot ja vuosimaksut. Ennen kortin hankintaa onkin hyvä ottaa huomioon, kuinka nämä kulut vaikuttavat talouteesi pidemmällä aikavälillä.

Viimeinen huomioitava tekijä on kortin ehdot. Lue kortin ehdot huolellisesti läpi ennen käyttöönottoa. Ehtoihin sisältyy muun muassa tiedot luoton lyhennyksistä ja koroista.

Oikea luottokortti auttaa hallitsemaan talouttasi, kunhan käytät sitä vastuullisesti. Luottokortti tarjoaa turvaa ja joustavuutta, mutta voi johtaa liikaa ja väärin käytettynä velkaantumiseen.

Valitse luottokortti, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi ja elämäntyyliisi.

Nordea Gold

Nordea Gold on yksi suosituimmista luottokorteista Suomessa. Nordea Goldin etuna on joustavuus, sillä voit itse määrittää luottorajan sekä kuukausittaisen lyhennyksen tiettyjen raamien puitteissa.

Korttiin sisältyy myös matkavakuutus ja ostoturva. Kortti on verrattain edullinen, ja tarjoaa siten loistavan hinta-laatusuhteen. Nordea Gold -kortin hankkiminen maksaa 12€, jonka jälkeen kortti maksaa 2,50€ kuukaudessa. Nordea Gold on täysin kuluton opiskelijoille, minkä vuoksi kyseessä on ylivoimaisesti paras vaihtoehto luottokorttia harkitsevalle opiskelijalle.

Nordea Goldiin voi myös yhdistää debit-kortin, jolloin kortti toimii myös tavallisena pankkikorttina.

Nordea Goldin edut:

 • Joustavuus: Voit itse määrittää luottorajasi ja lyhennysprosentin, mikä auttaa budjetoinnissa ja talouden suunnittelussa.
 • Matka- ja ostoturvavakuutus: Kattava turva pienellä hinnalla.
 • Halpa hinta: Kortin käyttöönotto ja kuukausimaksut ovat maltilliset.

OP Visa Credit/Debit

OP Visa yhdistää luotto- ja pankkikortin yhdeksi kortiksi. Tämä on varteenotettava vaihto niille, jotka haluavat yhdistää arjen ostokset ja luottokortin samaan pakettiin ilman useampaa korttia.

OP:n kortin suurin etu on kuitenkin bonusjärjestelmä. Kun olet OP:n asiakas, saat kaikilla kortilla tehdyistä ostoksista bonusta. Näillä bonuksilla voit esimerkiksi alentaa pankki- ja vakuutuspalveluiden kustannuksia tai saada alennusta tietyissä liikkeeissä.

Jos olet aktiivinen K-ryhmän asiakas, voit yhdistää Plussakortin luottokorttiisi. Näin kerrytät automaattisesti Plussa-pisteitä kaikista K-ryhmän myymälöissä tehdyistä hankinnoista.

Perusversio OP:n luottokortista maksaa OP:n pankkiasiakkaille 3,95 € kuukaudessa. Hintaan sisältyy kattava tuoteturvavakuutus. Kalliimmissa versioissa korttiin sisältyy myös matkavakuutus sekä vakuutus tapahtumalipuille ilman omavastuuta.

OP Visan edut:

 • Kaksi korttia samassa paketissa: Kortti toimii luotto- sekä pankkikorttina
 • Bonukset: OP Visalla voit kerryttää OP-bonusta sekä Plussapisteitä
 • Kattavat vakuutukset: OP Visa antaa kattavan turvan edulliseen hintaan

S-Pankki Visa

Jos teet suurimman osan ruokaostoksistasi S-ryhmän liikkeissä, on S-Pankin luottokortti ehdoton valinta. Korttiin on liitetty S-Etukortti, joten saat automaattisesti bonusta kaikista ostoksista S-ryhmään kuuluvissa kaupoissa ja ravintoloissa.

S-Pankin Visaan ei kuulu vuosi- tai kuukausimaksua. Ainoat kulut korkojen lisäksi ovat kahden euton tilinhoitopalkkio, mikäli olet käyttänyt luottoa laskutuskauden aikana. Korttiin sisältyy myös kattava ostoturva, johon sisältyy kaikki ostokset niin kotimaassa kuin ulkomailla.

S-Pankki Visan edut:

 • Bonukset: Kortin käyttö kerryttää S-bonusta
 • Matalat kustannukset: Korttiin ei sisälly kuukausimaksua
 • Kattava ostoturva: Ostoturvaan sisältyy kaikki kortilla tehdyt ostokset

Bank Norwegian luottokortti

Bank Norwegian luottokortti on yksi suosituimmista luottokorteista etenkin useasti matkustavien keskuudessa. Kaikki kortilla maksetut ostokset kerryttävät lentopisteitä, joilla saa alennusta Norwegianin lennoista.

Kortti on korkoja lukuun ottamatta täysin maksuton, ja tarjoaa tässä vertailussa esitellyistä luottokorteista pisimmän korottoman maksuajan. Norwegianin luottokortilla saat jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa, muiden korttien tarjotessa vain 30.

Vaikka Bank Norwegianin luottokortti on täysin ilmainen, kuuluu korttiin kattava matkavakuutus. Kattava matkavakuutus ja mahdollisuus kerätä lentopisteitä tekevät tästä kortista ehdottoman valinnan aktiiviselle matkustajalle.

Bank Norwegianin luottokortin edut:

 • Lentopisteet: Saat Norwegianin lennoista jopa 20% CashPoints-pisteitä. Muiden ostosten kohdalle saat prosentin verran bonusta.
 • Pitkä koroton maksuaika: Saat jopa 45 päivää korotonta maksuaikaa.
 • Ei vuosimaksuja: Bank Norwegianin kortin käyttäminen on täysin kulutonta.

Finnair Visa

Toinen erinomainen vaihtoehto useasti lentävälle on Finnair Plus Mastercard. Finnairin kortti toimii normaalin Visa-luottokortin tapaan keräten samalla Finnairin lentopisteitä. Pisteitä kertyy kaikista kortilla tehdyistä ostoksista, eikä ainoastaan Finnairin lennoista.

Kertyneitä pisteitä voidaan käyttää Finnairin lentojen, matkatavaroiden tai muiden lentokenttäpalveluiden ostamiseen.

Kortin luottoraja on 2 000 – 20 000 euroa, ja kortin myöntää Aktia Pankki. Kortin kuukausimaksu on 6 euroa, sekä jokaisesta luottolaskusta peritään pieni tilinhoitopalkkio.

Finnair Visan edut:

 • Lentopisteet: Kaikki kortilla tehdyt ostokset kerryttää Finnairin lentopisteitä
 • Halpa hinta: Kortin kuukausimaksu on varsin maltillinen 6 €
 • Matkavakuutus: Korttiin sisältyy matkavakuutus, kun vähintään 75 prosenttia matkan kustannuksista on maksettu kortilla

American Express

American Express eroaa merkittävästi vertailun muista luottokorteista. Amex ei periaatteessa ole luottokortti, vaan maksuaikakortti. Tällöin laskutuskauden aikana tehdyt ostokset maksetaan kerrallaan.

American Expressin etuna on laaja hyväksyntä sekä palkitseva bonusohjelma. Mitä korkeampi kortin taso, sitä paremman bonukset ja edut kortti tarjoaa.

American Express -kortteja on saatavilla viidessä eri tasossa, joista Basic tai Green ovat edullisempia. Gold, Platinum sekä harvinainen Centurion ovat huomattavasti kalliimpia, mutta tarjoavat runsaasti etuja.

Premium-korttien etuina ovat muun muassa pääsy lentokenttien loungeihin, ravintolaetuja sekä mahdollisuuden ohittaa jonot valituilla lentokentillä.

American Expressin edut:

 • Laaja valikoima kortteja: Amex tarjoaa eri vaihtoehtoja jokaiseen elömäntyyliin ja varallisuustasoon.
 • Kattavat edut: Amexin kortin tarjoavat markkinoiden parhaat etuudet.
 • Laaja hyväksyntä: Amex on hyväksytty maksuväline lähes kaikkialla.

Yhteenveto – Valitse luottokortti harkiten

Luottokortin valinta on suuri päätös, joka tulisi tehdä vain ja ainoastaan omien tarpeiden ja taloudellisen tilanteen mukaan. Jollekin toiselle paras luottokortti ei ole välttämättä paras sinulle.

Vertailussa esitellyt luottokortit tarjoavat lukuisia hyötyjä ja etuja, jotka voittaa auttaa sinua säästämään rahaa, kerryttämää bonuksia tai selviämään akuutista rahapulasta. Huolellisesti valittu luottokortti on hyödyllinen työkalu, joka helpottaa arkea.

Käytä luottokorttia vastuullisesti, äläkä elä yli varojesi. Holtiton luottokortin käyttö voi johtaa velkaantumiseen ja suureen taloudelliseen ahdinkoon.