Pitkä ja kylmä talvi on jo takana, ja kevät alkaa pikkuhiljaa kääntyä kesäksi lumien sulaessa ja auringon paistaessa aamusta iltaan. Kesän kolkutellessa ovella on monella mielessä kauan odotettu loma ja mahdollinen kesälomareissu.

Jäikö kallis ulkomaanmatka varaamatta? Viime hetken lennot etelän lämpöön voivat koitua kalliiksi, joten tällä kertaa esittelemme erinomaisia loma- ja reissukohteita kauniissa kotimaassamme. Suomi on kauneimmillaan kesäaikaan, ja tarjoaa runsaasti upeita matkakohteita, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä koko perheelle.

Oli kyseessä sitten koko perheen kylpyläloma, upea miniloma kahdelle taikka vaellus Lapin erämaassa, ei kotimaanmatkailu kalpene lainkaan kalliille ulkomaanmatkoille. Sen lisäksi että pääset nauttimaan upeista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista, säästät myös pitkän pennin.

Road trip – Maakuntamatkailua parhaimmillaan

Aloitetaan klassikosta: Tavarat ja perhe autoon, ja nokka kohti Suomen upeita nähtävyyksiä. Maakuntamatkailu road trip -hengessä on helppo keino lähteä tutustumaan kauniin kotimaamme tarjontaan.

Road trippien etuna on niiden helppous ja vaivattomuus. Kun matka taittuu näppärästi autolla, et ole sidottu mihinkään aikatauluihin ja voit valita seuraavan kohteen paikallisen tarjonnan mukaan ilman sen suurempaa suunnittelua. Ehdit rauhassa tutustua paikallisiin nähtävyyksiin ilman kiirettä.

Älä kuitenkaan lähde reissuun täysin ilman suunnittelua, vaan käy läpi vähintäänkin mahdolliset majoituskohteet. Aina ei tarvitse majoittua kalliissa hotellissa, vaan kannattaa tutustua esimerkiksi paikallisiin leirintäalueisiin. Mökkimajoitus leirintäalueella tarjoaa edullisen ja miellyttävän majoituksen, olit sitten etelässä tai pohjoisessa

Ideoita maakuntamatkailuun:

 • Kierrä huvipuistot ja elämyspuisto läpi
 • Käy tutustumassa Suomen kauniisiin kansallispuistoihin
 • Asutko etelässä? Aja Suomen halki aina käsivarren Lappiin saakka. Upea erämaa tuo mahtavaa kontrastia kaupunkien vilinään
 • Suuntaa Etelään ja kierrä kaunista Turun saaristoa
 • Tutustu paikkakuntien ruokakulttuureihin

Romanttinen miniloma pariskunnalle

Kesä on täydellinen aika nauttia romanttisesta minilomasta kumppanin kanssa. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat: vaihtoehtoja löytyyn niin romanttisista kylpylälomista rauhallisiin mökkiviikonloppuihin kauniissa järvimaisemissa.

Kylpylöiden tai mökkien lisäksi voit suunnata myös kaupunkeihin. Esimerkiksi Helsinki ja Turku tarjoavat paljon yhteistä tekemistä kuten ravintoloita, kahviloita sekä historiallisia nähtävyyksiä.

Ideoita romanttiseen minilomaan:

 • Viikonloppu kylpylässä
 • Mökkiviikonloppu kauniissa järvimaisemissa
 • Miellyttävä kaupunkiloma esimerkiksi Helsingissä tai Turussa.
 • Lasi-iglu -majoitus Lapin erämaassa

Tutustu lähikuntien ja -kaupunkien kulttuuriin

Helppo tapa järjestää edullinen lomamatka on suunnata lähialueen kuntiin ja kaupunkeihin kulttuurikierrokselle. Lähes jokaiselta paikkakunnalta löydät paljon erilaisia museoita ja nähtävyyksiä, joista suuri osa on täysin ilmaisia.

Voit myös osallistua ohjatulle kierrokselle, jossa paneudutaan nähtävyyksien lisäksi paikkakuntien historiaan. Nämä kierrokset ovat usein hyvinkin edullisia tai parhaimmillaan täysin ilmaisia.

Historian ja kulttuurin lisäksi kannattaa tutustua myös paikalliseen ruokakulttuuriin. Paikalliset grilliherkut tai lähiruokaa suosivat ravintolat tarjoavat upeita makuelämyksiä.

Retkeily ja patikointi

Suomi on täynnä upeita retkeilykohteita, jotka mahdollistavat täyden irtaututumisen kaupunkien vilskeestä ja hektisestä arjesta. Kansallispuistot, Lapin erämaa sekä upeat vesistöt ovat täydellisiä retkikohteita.

Eräily ja luonnossa liikkuminen ei vaadi satojen kilometrien ajomatkoja, vaan löydät takuuvarmasti loistavia kohteita myös lähempääkin. Tutustu lähialueesi tarjontaan: löydät takuuvarmasti upeita retkikohteita ilman että joudut ajamaan satoja kilometrejä.

Retkeily on kaiken lisäksi äärimmäisen edullista. Et tarvitse käytännössä muuta kuin ulkoiluvaatteet ja halutessasi välineet majoittumiseen. Pidemmälle retkelle kannattaa kuitenkin varustautua paremmin. Kalliita retkeilyvarusteita ei aina tarvitse ostaa: voit vuokrata esimerkiksi teltan hyvinkin edullisesti.

Koko perheen loma

Kotimaanmatkailu mahdollistaa myös perheen pienimpienkin viihtymisen. Lukuisat huvipuistot ja teemapuistot tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä koko perheelle. Aiemmin mainittu road trip soveltuukin tähän erinomaisesti, voit kiertää samalla reissulla niin monta kohdetta kuin ehdit!

Suosituimpia kohteita ovat muun muassa Linnanmäki, Särkänniemi sekä Muumimaailma, jotka ovat myös sijaintinsa puolesta helppoja kohteita. Voitte koko perheen voimin kokeilla hurjia laitteita, tutustua upeisiin nähtävyyksiin sekä nauttia yhdessäolosta.

Jos huvipuistot eivät innosta, tarjoavat monet paikkakunnat upeista nähtävyyksiä ja tapahtumia. Voitte tutustua yhdessä historiallisiin kohteisiin kuten linnoihin ja museoihin, tai rentoutua upeilla uimarannoilla.

Suomi tarjoaa siis runsaasti koko perheen vaihtoehtoja koko perheen yhteiselle kesälle. Valitkaa omat suosikkikohteenne ja viettäkää unohtumaton loma yhdessä.

Ideoita koko perheen matkailuun Suomessa:

 • Huvipuistot ja teemapuistot
 • Paikkakuntien suurimmat nähtävyydet
 • Tapahtumat kuten markkinat ja messut

Majoitusvinkit kotimaan matkailuun

Kotimaanmatkailun etuna on laajat majoitusmahdollisuudet. Ennen reissuun lähtemistä on hyvä tutustua eri paikkakuntien tarjontaan ja varata majoitukset hyvissä ajoin.

Kaupunkimatkailuun hotelli on ehdottomasti helpoin vaihtoehto. Jos olet reissussa pienemmällä budjetilla, tutustu myös kaupungin Airbnb-tarjontaan. Airbnb on usein hotellia edullisempi soveltuen erinomaisesti lapsiperheille.

Suurempien kaupunkien ulkopuolella kannattaa tutustua myös leirintäalueisiin. Teltta- tai mökkimajoitus tarjoaa luonnonläheisemmän vaihtoehdon hotellille. Samalla säästät pitkän pennin, kun et joudu maksamaan kalliista hotellista.

Jos haluat nauttia luonnosta, kannattaa harkita mökin tai huvilan vuokraamista. Mökit sijaitsevat usein kauniilla paikoilla järven tai meren rannalla, ja tarjoavat majoituksen lisäksi mahdollisuuden rentoutumiseen ja yhdessäoloon. Pitkän reissupäivän jälkeen on mukava nauttia rantasaunan löylyistä ja grillata yhdessä herkullista grilliruokaa.

Lopuksi, muista varata majoitus ajoissa, että saatte parhaat hinnat ja haluamanne majoitusvaihtoehdot. Vertaile eri vaihtoehtoja ja varaa majoitus, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi. Hyvä majoitus luo pohjan unohtumattomalle lomalle, joten panosta majoitukseen ja nauti upeasta Suomen kesästä.

Kurkkaa mitä salkussani on tällä hetkellä:

HUOMIO: Tämä ei ole sijoitusvinkki, lisäksi en saa tradinview palvelusta sijoittamiani summia esille salkkuihin. Osakesijoittamisen aloitin vasta Tammikuussa 2023 tämä on vain esitteenä mitä minulla on salkussa eli sinun ei kannata tehdä samalla tavalla kuten minä olen tehnyt. Päivitän listausta aina kun ostan osakkeita lisää, kaikkea ei kannata koskaan laittaa samaan koriin vaan kannattaa hajauttaa.