Lopeta brändin ostaminen

Saastovinkit

Updated on:

Säästämisen ABC - Lopeta brändien ostaminen

Säästämisen ABC - Lopeta brändien ostaminen

Lopeta brändin ostaminen

Älä osta brändien vaatteita tai muita tuotteita, säästä rahasi ja sijoita ne itse brändiin. Brändi tuotteiden kanssa on myös hyvä muistaa että julkisuuden henkilöt ja osa isoista some vaikuttajista saavat ILMAISEKSI näitä tuotteita koska brändit sitten toivovat että joku näistä lahjan saaneista pitää heidän tuotteitaan päällä kun he ottavat kuvia someen. Brändien markkinointi toimii siis tällä tavalla, ennen sosiaalisen median yleistymistä brändit toimittivat vaatteita, koruja, laukkuja ja muita tuotteita suoraan mm Paris Hiltonille ja he toivoivat että Paris pukisi heidän tuotteensa päälleen kun hän osallistuu johonkin gaalaan jolloin he saisivat hurjasti näkyvyyttä erilaisissa medioissa. Netflix sarja Bling Ring kertoo nuorista jotka murtautuivat näiden julkkisten koteihin ja varasti sieltä vaatteita, samassa yhteydessä mm Hilton kertoi kuinka saa jatkuvasti postin kautta näitä brändi tuotteita. Tietenkin osan tuotteista julkkiksetkin joutuvat ostamaan yleensä luottokortilla, näissä on hintalaput kiinni ja ne palautetaan käytön jälkeen takaisin liikkeeseen jolloin saat rahasi takaisin.

Haluatko kuitenkin ostaa brändiä? Katso alta ja osta heidän osakkeitaan enemmin kuin heidän tuotteitaan: 

Meistä tietenkin osa haluaa hemmotella itseänsä ja ostaa brändien tuotteita, jotta he kokevat olevansa hieman “rikkaampia” kuin toiset tai kokevat jonkinlaista mielihyvää brändien tuotteista mutta brändi tuotteiden osalta kannattaa muistaa että sinä itse päätät haluatko ostaa tuotteita tai ostaa halvemmalla sen tuotteen ja sijoittaa säästämäsi summan brändin osakkeeseen. Voit ottaa meidän säästövinkeistämme apuja itsellesi ja säästää rahaa jotta voit ostaa jonkin brändi tuotteen sitten palkinnoksi joka tuottaa huomattavasti enemmän mielihyvää kuin se että ostat brändi tuotteita luotolla/osamaksulla tai suoraan rahalla varsinkin jos sinulla on tiukkaa rahasta. Brändi tuotteiden arvo perustuu pieneen valmistusmäärään ja tämän jälkeen vaikuttajien markkinointiin mikä luo sitten kysyntää näille tuotteille, tällöin tuotteen hinta voidaan määrittää korkeaksi koska vain harvat pääsevät näihin “aarteisiin” käsiksi.

Yksi parhaimmista kuvista mihin itse olen törmännyt on tämä kuva Jeff Bezos (Net Worth*: 120,4 miljardia), Mark Zuckerberg (Net Worth*: 50,4 miljardia), Bill Gates (Net Worth*: 103 miljardia) näistä yksikään ei osta brändien tuotteita vaan pukeutuvat niihin tylsiin tavallisiin vaatteisiin. * 2023 Tammikuussa.

Jeff Bezos Mark Zuckerberg Bill Gates

Brändi tuotteiden ostaminen ei tee sinusta rikkaampaa etkä sinä näytä yhtään sen rikkaammalta, tuossa yllä on 3 todella rikasta ihmistä jolla yhdelläkään ei ole brändien vaatteita, asusteita tai helyjä päällään kuvissa (toki puvut sitten erikseen). Vajaan 300 miljardin omaisuudella saisi kuitenkin ostettua vaikka brändit omaksi jos haluaisi, mutta näin he eivät tee. Mikäli katsot enemmänkin näitä maailman rikkaimpia ihmisiä ja tutustut heidän kuviinsa ei kovin monella ole minkäänlaisia brändi vaatteita päällä niissä, jossain juhlatilaisuuksissa voi olla toki hieman parempaa vaatetta päällä mutta yleisesti näin ei ole.

Tässä on kuva Shark Tank (Leijonan luola) ohjelmasta tutusta MR Wonderfull eli siis Kevin O’Leary:stä kun hän pitää kokouksia. Hienot housut eikö niin? Minkähän brändin valmistamat? Kevinin omaisuus on 400 miljoonaa, näyttääkö tämä siltä? Niinpä, rikkaat eivät ulospäin näytä “rikkailta” kovinkaan usein. “Rikkaalta” näyttäminen on ihmisille syötetty mielikuva jolla saadaan teidän rahat kerättyä pois ja rikkaimmista ihmisistä vieläkin rikkaampia.

Kevin oleary